Sunday, June 14, 2015

czekoladowo-malinowy deser lodowy na pysznym spodzie z daktyli i orzechow


Witam was w ten upalny wieczor!!!! Bedzie burza?????Calkiem mozliwe.W Polsce mowilo sie,ze jaskolki nisko lataja,albo cos takiego.W NY jaskolek nie ma .Przynajmniej ja ich nie widzialam wolno latajacych sobie.No ale nie o jaskolkach dzisiaj bedzie tylko o fajnym deserku z mrozonych malin z czekolada i innymi zdrowymi pysznosciami.Deser w wykonaniu banalnie prosty a smakuje przepysznie!!!Rozpisywac sie nie bede,zrobcie ,sprobojcie i ocencie sami;)
Skladniki:
to jest spod naszego deserku:
1 cup dowolnych orzechow badz taki mix wszystkich ,ktore akurat macie w domu,
1/3 cup cacao albo zmielonych cacao nibs
3 lyzki oleju kokosowego
12 opestkowaych daktyli
srodkowa warstwa deserku
2 cups swiezych badz mrozonych malin
2/3 cups orzechow nerkowca
4 lyzki nieslodzonych wiorkow kokosowych
ok5-6 lyzek syropu klonowego(to wedle waszych upodoban ,jak slodki ma byc deser tylko wy sami decydujecie)

skladniki trzeciej warstwy,naszej polewy czekoladowej:
1/2 cup cacao
1/4 cup syropu klonowego
1/2 cup(dalam mniej)oleju kokosowego
Sposob przygotowania:
Skladniki na spod do naszego deseru miksujemy na jednolita mase.Calosc wykladamy do formy wylozonej papierem.Wstawiamy do lodowki lub nawet do zamrazarki.Skladniki  drugiej warstwy miksujemy i wylewamy do formy(na istniejacy juz spod).Wrzucamy do lodowki na jakis czas.Mozna ten czas skrocic wkladajac deser do zamrazarnika.Kiedy deser juz jest odpowiednio z=schlodzony,nawet zmrozony to roztapiamy olek kokosowy i dodajemy cacao oraz syrop.Dokladnie to wszystko mieszamy i wylewamy na malinowa warstwe deseru.Czekolada dosc szybko zapewne zwiaze,mimo to calos deseru wrzucamy do zamrazarnika.Niech to tak sobie troche polezy w niskiej temperaturze.Deser jest juz gotowy;)Smacznego











































No comments:

Post a Comment