Ciezko zyc bez krajowego ,polskiego dorsza.I miejscowego sledzia.Jej,darlowscy rybacy pozdrawiam!!!! Gdzie lepsza rybe sie znajdzie??? nigdzie!!!! Ale ale,nie bylabym soba gdybym nie wyczaila fajnej ryby,haha.To jak jakies zboczenie,haha.Wiecie ile lat ja sie przewalalm po sklepach,po stoiskach z ryba i tylko mnie cofalo??? Sprawy sobie nie zdajecie.Fanka ryb i bez ryb.Co restauracjacto wiekszac chuj…na talerzu.W marketach to nawet mrozonki z Chin lepiej wygladaly niz ryba ,swieza ryba w markecie.Do czasu,dopoki nie namowilam wlasciciela sklepu do sprobowania dorsza.haha.Co on mi mowil,haha, ze co,ze to nie tilapia,nie losos nie bass,nie krewetki.I wogole,haha.I czuje sie wyjatkowo,bo ten pan ma kilka lokalizacji na brooklyn,a w tej najblizej mnie jest swiezy dorsz co dwa dni!!!!! I chyba nie moge byc bardziej szczesliwa!!!! Uwielbiamy dorsza;)I przyrzadzamy na wszystkie sposoby.A moja propozycja na kolejna kolacje to biala morska ryba duszona w deserowym winie i masle kokosowym,z sola himalajska i boska salsa z mango!!!!
Zapraszam.Danie latwizna,dla kazdego;)
Skladniki
2 filety dorsza lub innej bialej morskiej ryby
sol himalajska
papryka czerwona w proszku
maslo kokosowe
swiezy imbir
Mango,
cebula czerwona
ogorek
papryka
swieza kolendra
sok z limonki lub dwoch limonek
oliwa(troszke)
avocado jako dodatek;)
Rybke podsmazamy na masle kokosowym.Solimy i posypujemy papryka.Nie przewracamy !!!Podlewamy winkiem;)Dusimy w takiej zalewie kilka minut,moze kilkanascie ale nie dluzej.Wszystkie skladniki na salse kroimy,szatkujemy,mieszamy.Mozna troszke dosolic. Kiedy ryba jest juz gotowa wykladamy na talerz i dodajemy salse z mango;)Smacznego.Mozecie posypac salse platkami suszonego chili!!!!!!Dokrajamy avoocado!!!!
Ja jestem wielkim zwolennikiem ryby i przede wszystkim gustuję bardzo w łososiu. Tym bardziej jak jeszcze niedawno udało mi się trafić na przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ to muszę przyznać, że mogę takie danie jeść niemal codziennie. Najlepsze jest to, że całej mojej rodzinie ono smakuje.
ReplyDelete