Saturday, May 2, 2015

15 minut i pyszny obiad na stole!!!! Tajska wolowina z curry i ananasem




Witam Was serdecznie w ten piekny sobotni wieczor!!!!!
Lato zaczelo sie pelna para,co?Troche nas dzisiaj przyjaralo slonce… Dzieciaki mialy krem na sobie wiec nie jet tak zle z nimi.Gorzej ze mna.Mialam make up ,taki ze skin protector 25 a mimo to mam twarz przypieczona mocno i wygladam jak rdzenny mieszkaniec Minnewaska;)Slonce jest bardzo ostre w tym roku,chyba coraz mocniejsze.Tak z roku na rok,wszystko sie zmienia na nasza niekorzyc.Dlatego zakup numer 1 teraz to najlepszy krem z filtrem jaki moze byc na rynku.Ale nie o tym mowa ma byc teraz.Wracam do tematu mojego szybkiego obiadu.Wyjechalismy z domu wczesnie rano i wrocilismy tuz przed 7 pm.Komu chcialoby sie jeszcze gotowac????? Nawet mialam cos zamowic ale przypomnialo mi sie,ze mam rozmrozony steak,pokrojony i w sumie mozemy zjesc kolacje w domu,domowa i zaraz.To znaczy za jakies moze 10-15 minut.Serio.To do roboty!!!!
Wstawilam do gotowania czerwony ryz.Polecam ta odmiane dla wszystkich .ktorzy zmagaja sie z problemami sercowymi i nie moga poradzic sobie z regulacja cholesterolu i trojglicerydow.Czerwony ryz skutecznie obinza poziom wyzej wymienionych.Zawiera w sobie przeciwutleniacze i pomaga przeciwstawiac sie nowotworom.W sumie nie tylko czerwony ryz.Ryz powinno sie jesc nawet jesli sie go nie lubi;)Wolowine wrzucilam do miski z sosem sojowym o niskiej zawartosci sodu.Ok,podaje skladniki :
1 lb wolowiny,pokrojonej w cieniutkie paseczki
troche sosu sojowego
swiezy ananas,pokrojony w kosteczke
olej kokosowy do smazenia
woda okolo 1-1/2cups,albo bulion warzywny
1-2 cups mleka kokosowego
groszek straczkowy
1/4 cup pasty curry (czerwonego)
Sposob przygotowania:
Na patelni ,rozgrzewamy olej i dodajemy paste curry.Podsmazamy okolo 30 sekund,moze chwile dluzej i dodajemy steak.Smazymy,mieszamy przez jakies 2-3 minuty.
Dodajemy groszek i ananasa i podsmazamy ,gotujemy az ananas zacznie puszczac sok.To bedzie trwalo jakas minute moze dwie;)Dodajemy wode i mleko kokosowe i zagotowujemy calosc.Gotujemy tak przez jakies 8 minut maximum.To wszystko.Podajemy z ryzem;)To danie nie wymaga zadnych przystawek w postaci surowek,ale zawsze mozecie sie o nie pokusic.Smacznego;)











No comments:

Post a Comment