Thursday, April 16, 2015

korean beef



Z cała pewnością znacie to danie :)Jesli nie to zapraszam do kuchni.Ale tylko na chwile.Na jakies 20 minut,nie dłużej ! A jesli przygotowanie tego dania zajmie wam więcej czasu to znaczy ,ze musicie jeszcze troche potrenowac😜
Korean beef! Albo po naszemu koreanska wolowina.Danie ekstra latwe,szybkie w przygotowaniu i za bardzo male pieniadze.Do tego smaczne;) Czego chciec wiecej????
Ostatnio robie taki przeglad kuchni azjatyckiej a to wlasnie dlatego,ze nie mam czasu zawiele.Wciaz gdzies biegne,dzien niby dluzszy a i tak za krotki jak dla mnie.Dobra ,ja tu gadu gadu a wy pewnie jestescie ciekawi jak mozna ogarnac taka wolowine mielona.
Do przygotowania mojego szybkiego obiadu potrzebowalam:
1lb mielonej wolowiny,
1/2-1/2 cup brazowego cukru lub miodu surowego,
1/4 cup sosu sojowego,
3 -4 lyzki oleju sezamowego,
3 zabki czosnku,drobno posiekanego,
kawalek swiezego imbiru,posiekanego
pol lyzeczki papryki chili w platkach,
sol.pieprz
szczypiorek,posiekany

Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy wolowine i czosnek.Chwile podsmazamy.Dorzucamy reszte skladnikow ,ale bez szczypiorku.Kolejna chwile razem to dusimy,tak,zeby skladniki ladnie sie polaczyly i aby nasze danie nabralo fajnego aromatu;) W tym samym czasie juz ugotowal sie ryz i zrobilam salatke ze swiezego buraka z sezamem ,odrobina soli i balsamicznym octem;) Wolowine ukladamy na porcji ryzu i posypujemy szczypiorem.Smacznego;)
Teraz juz spdam,duzo zajec jeszcze przed nami,paaa

















No comments:

Post a Comment