Thursday, March 19, 2015

Marsala!

Hej hej ,dzieje sie dzieje
Pachnie w mojej kuchni,jej!
Tak przy okazji tego ziabu na zewnątrz to chyba mi sie zachciało czegoś bardziej treściwego
Koniec marca a my cZekamy na śnieg 🙀
Dzisiaj serwuje cielecinke Ala Marsala!!!
Najlepsze danie na świecie na marcowy chłód
Do tego ziemniaki z wody,gniecione,bez żadnych maselek czy mleka.Po ugotowaniu ,sypnelam na nie tylko troche soli himalajskiej.Jako dodatek jest surowka z rzodkiewki i pora,z oliva i sola himalajska .Nie mogłam sie oprzeć brukselce w warzywniaku,jest wiec brukselka;))) brukselka pieczona z oliwa i czosnkiem
Żyć nie umierać! Pychota

pPiekny kawalek cieleciny pokroilam w kostke i wrzucilam do miski

 w misce mieso wymieszalam ze skrobia kukurydziana
 Rozgrzalam oliwe i wrzucilam mieso na patelnie.Smazylam tak dlugo,az skrobia sie zrobila lekko przypalona,brazowa i przywarla do dna patelni.Dodalam wczesniej skrojona cebule i pieczarki.Chwile to wszystko razem podsmazalam i dolalam wino Marsala do gotowania.Poniewaz preferuje wina wina a nie wina do gotowania,dolalam tez troche czerwonego wytrawnego wina,dla podkreslenia smaku.


Add caption
Add caption
 Przepyszne!!!! Koniecznie,musicicie sprobowac,esjli nie mielisciw jeszcze okazji
Posypalam swieza natka pietruszki



surowka z rzodkiewki i zielonego pora z oliwa i sola himalajska

najlepsza brukselka na swiecie!chrupiaca i taka czosnkowa






na zrobienie takiego dania potrzebowalam ok 1 godziny
przepis na cielecine ala marsala:
skladniki:
mieso cielece,ok 1/2 kilograma
okolo 2 lyzek skrobi kukurydzianej
swieza natka pietruszki
sol himalajska(kazdy soli po swojemu)
troche pieprzu w ziarnach
pol duzej cebuli albo jak kto woli to cala cebule
wino do gotowania marsala ok 1 szklanki
pol szkalnki wina czerwonego wytrawnego

surowka z pora i rzodkiewki:
rzodkiewka
pora
sol himalajska
oliwa
wszystko razem zmiksowane (poszatkowane)
        
      ziemniaki byly ugotowane tylko i rozgniecione.obylo sie bez masla i mleka.dzieki temu danie bylo gmo free,gluten free i diary free
do tego smaczne i malokaloryczne a bardzo sycace!
polecam
smacznego!!!!!

4 comments: