Pachnie w mojej kuchni,jej!
Tak przy okazji tego ziabu na zewnątrz to chyba mi sie zachciało czegoś bardziej treściwego
Koniec marca a my cZekamy na śnieg 🙀
Dzisiaj serwuje cielecinke Ala Marsala!!!
Najlepsze danie na świecie na marcowy chłód
Do tego ziemniaki z wody,gniecione,bez żadnych maselek czy mleka.Po ugotowaniu ,sypnelam na nie tylko troche soli himalajskiej.Jako dodatek jest surowka z rzodkiewki i pora,z oliva i sola himalajska .Nie mogłam sie oprzeć brukselce w warzywniaku,jest wiec brukselka;))) brukselka pieczona z oliwa i czosnkiem
Żyć nie umierać! Pychota
pPiekny kawalek cieleciny pokroilam w kostke i wrzucilam do miski
w misce mieso wymieszalam ze skrobia kukurydziana
Rozgrzalam oliwe i wrzucilam mieso na patelnie.Smazylam tak dlugo,az skrobia sie zrobila lekko przypalona,brazowa i przywarla do dna patelni.Dodalam wczesniej skrojona cebule i pieczarki.Chwile to wszystko razem podsmazalam i dolalam wino Marsala do gotowania.Poniewaz preferuje wina wina a nie wina do gotowania,dolalam tez troche czerwonego wytrawnego wina,dla podkreslenia smaku.
Add caption |
Add caption |
rzodkiewka
pora
sol himalajska
oliwa
wszystko razem zmiksowane (poszatkowane)
ziemniaki byly ugotowane tylko i rozgniecione.obylo sie bez masla i mleka.dzieki temu danie bylo gmo free,gluten free i diary free
do tego smaczne i malokaloryczne a bardzo sycace!
polecam
smacznego!!!!!
Pysznosci!
ReplyDeleteBrussell sprouts... Ewwww!!!
ReplyDeleteLuke!!!!
ReplyDeleteJoanna,dziękuje :)
ReplyDelete