Monday, March 30, 2015
medaliony na szpinaku w 30 minut
Tak,jem wieprzowine! Nie czesto ale jem.Dzieki za troske o moje zdrowie ,wyznanie i nie tylko.Byly pytania o wieprzowine i o schabowe tez,beda.Specjalnie na wasze zyczenia.W sumie raz na jakis czas kazdemu sie nalezy ,hehe.Staram sie unikac wieprzowiny ale jesli juz mam ja jesc to tylko organiczna.Bardzo tego przestrzegam.Schabowe lubie!!! A KTO ICH NIE LUBI????
Ale dzisiaj schab troche inny bedzie.Smazony,co prawda ale na hiszpanskiej oliwie wysokiej klasy,i tylko przez chwile .Podalam schab na mlodym swiezym szpinaku lekko skropionym oliwa i z salsa z pomidorow i szpinak oraz cebuli.
Skladniki:
swiezy schab wieprzowy
sol,
pieprz
roche ziol suszonych
lisc laurowy lub dwa,
oliwa.
salsa:
pomidory,
troche swiezego szpinaku,
oliwa
cebula,poszatkowana,
troche czegos slodkiego jak agava syrop lub cukier organiczny
sol.
pieprz,
czosnek
ziola suszone
sok z cytryny
Plastry schabu ,bez zadnego marynowania,wrzucilam na patelnie.Smazylam przez chwile i zmianialam strony.W momencie kiedy mieso bylo juz lekko podsmazone ,posolilam ,pieprzylam,dodalam lisc laurowy.Kilka minut i mamy schab usmazony ale nie spalony.Pod koniec smazenia posypujemy ziolami np wloskimi suszonymi.Zdejmujemy z patelni i polewamy nasza salsa.
Salsa:
Miksjemy wszystkie skladniki i doprawiamy do smaku.Swiezy szpinak da gorzki smak i trzeba to lekko doprawic za pomoca cukru lub soli.Mozna dac swieza natke pietruszki lub kolendry.Skropic sokiem z cytryny
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment