Cos mnie na serio wzielo na wloska kuchnie ostatnio.Nie za czesto jemy makarony a dzisiaj od rana za mna cos chodzilo i krzyczalo pasta,pasta!!!!!! I ULEGLAM. Jest pasta,pyszna pasta.Pyszna i na cieplo i na zimno.Sami zadecydujcie czy chcecie ja zjesc jako salatke czy lauch albo obiad.Nam zawsze smakuje.I lubie jak wyglada.I lubie ja za to,ze jest w niej mnostwo warzyw a jednak po zjedzeniu malej porcji czuje sie najedzona.Tak,ta pasta jest bardzo syta.
Skladniki:
makaron(ja uzyla wlosow anielskich)
avocado 1 lu 2 ,w zaleznosci ile bedziecie tego robic.Ja uzylam dzisiaj mnie skladnikow,bo taka pasta byla tylko naszym dodatkiem do ryby.
pomidorki koktailowe
cebula,
2 zabki czosnku
kale,kilka lisci bez lodyzek!
natka swiezej pietruszki lub kolendry(mniej lub bardziej intensywny smak)
skladniki sosu:
2 lyzki musztardy sarepskiej(ja taka mialam, taka dalam)
sok z cytryny
troche nektaru z agavy ok 1 lyzki
szczypta pieprzu
natka pietruszki.
oliwa,ok1-2 lyzki
Skladniki sosu zmiksowalam razem.
Sposob przygotowania:
Makaron gotujemy,nie moze byc rozgotowany,bo bedzie sie brzydko sklejal.W procesor wrzucamy kale,natke i szatkujemy.Przekladamy do miski i dorzcamy posiekany czosnek,cebule,pomidorki.
No comments:
Post a Comment