Bylo mnostwo pytan o maslo!!!!! Maslo prawie,ze domowe.Moze nie jest to zupelnie domowe domowe ale i tak lepsze niz to ze sklepowej polki.A nawet chocby dlatego ,ze ilosc soli sami sobie regulujecie.Chcecie to solicie,nie chcecie -nie solicie.Latwe i smaczne .I pewnie wszystkim znane z grupy Healthy Polish Parents i nie tyko.Dzisiaj do mojego masla dodalam czerwonej soli z domieszka lawy wulkanicznej,haha.Serio!!!Zakochalam sie w niej,ma swietny smak,jest nie gryzaca,delikatna,a jednak potrawy maja wyrazny smak i to co lubie najbardzeij to ten kolor .Uwaga,moze barwic potrawy na rozowo!!!!! I to lubie najbardziej.A maslo wyszlo genialne !!!!!
Skladniki:
smietana kremowa -heavy cream
sol lub nie
Sposob wykonania:
Do miksera wlewamy smietane i ewentualnie dodajemy sol i …jedziemy z koksem tak dlugo az wytraci sie woda.Maslo odzieli sie od wody.Wode odlewamy,lekko uciskajac na maslo i pakuja w maselniczke;))))))
A to slynna nasza maselniczka hahah!!!! Co trzyma maslo w temeraturze pokojowej z dala od lodowki!!!!Wcale nie taka ciezka.Sprawdza sie;))))
No comments:
Post a Comment